Maroesja Grabijn

Als klein meisje kende ik de stilte. Ik voelde me daarin veilig en thuis. Het was mijn kern waarin geen woorden nodig waren. Een tijdlang was ik deze kern vergeten, omdat ik me aanpaste aan de wereld van school en werk. Waarin ik dacht te moeten zijn als alle anderen.

Door het leven zelf, door de fibromyalgie en door onder andere het volgen van de Yoga & Vedanta docentenopleiding vond ik mijn weg naar de kracht van de innerlijke stilte terug. Ik leerde dat dit mijn thuis is en ik dit kan meenemen in het dagelijkse leven. Ook in de wereld van reclamebureaus en communicatie afdelingen. In mijn werk gaat het om contact, communicatie en zoeken naar de kern van wat een ondernemer of organisatie in de wereld wil brengen. Het vinden van de innerlijke kracht. In mijn lessen en begeleiding is dit niet anders.

Het leven en de lessen die het me gegeven heeft, hebben me vriendelijk, vrolijk en krachtig gemaakt. Hebben me mildheid voor mezelf geleerd in dat wat ik tegenkom. En er voor gezorgd dat ik mijn grenzen respecteer in contact met wat het leven me biedt. Dat is wat je in het werken met me ook tegenkomt. Ik zal je in contact brengen met mildheid en vriendschap voor jezelf, het respecteren van je grenzen en de helderheid die we allemaal in ons dragen.

Stilte  –  ontmoeting met dat wat er in je leeft

Ananda Yoga - lotus-rood uit logo

In de yoga en meditatie lessen
en in de persoonlijke begeleiding

In de lessen begeleid ik je met vaste, rustige stem met aandacht voor jouw ervaring. In de lessen staat aandacht en verbinding met lichaam, ademhaling en geest, het aanvaarden van anderen en jezelf centraal. Zijn in het Nu. Bewegen binnen je eigen grenzen, je maakt contact met je lichaam en aanvaardt wat je voelt. Door het leren voelen van je grenzen en deze te respecteren, te verkennen en verder uit te bouwen leer je jezelf beter kennen en accepteren.

Er is voor mij geen onderscheid tussen beginners of gevorderden. Ik bied lessen aan en kijk naar de persoon en de uitdagingen. Iedereen kan yoga en meditatie doen en aandacht geven aan zichzelf. Ik help mensen graag bij het leren kijken naar wat er nu is om hun zelfvertrouwen, innerlijke vrede en vrijheid te doen toenemen. Op weg naar binnen.

Ik ben blij met alle kleine stapjes die ik zie, meestal is die allereerste kleine stap die je zet zo belangrijk. Het is het op weg gaan. De reis aanvangen en de bereidheid voelen het oude achter je te laten. Die stap kan op elk moment plaatsvinden, in de yoga, meditatie, thuis of in een 1-op-1 sessie.