Yoga lessen

Yoga geeft handvatten om de reis naar binnen in veiligheid en vertrouwen te kunnen maken. Het lichaam is je grootste informatiebron. Daar voel je en daar ervaar je. Door het hervinden van de balans tussen lichaam, ademhaling en geest leer je jezelf beter kennen en accepteren.

De Hatha yoga lessen zijn gericht op ontspanning en bewustwording door middel van korte meditatie, pranayama (ademhalingsoefeningen) en asana’s (yogahoudingen). Alles gaat op een aandachtige manier, waarbij je leert te luisteren naar de signalen die jouw lichaam afgeeft. Stress verdwijnt doordat je niet meer hoeft te presteren en de oefeningen afstemt op je eigen mogelijkheden.

De Yin yoga lessen leren je op een diep niveau te ontspannen door de asana’s langer aan te houden. Door je spieren niet te spannen, maar te werken vanuit de diepe bindweefsels en spieraanhechtingen werk je en ontspan je op een dieper gebied. Door op deze diepe lagen te ontspannen en de energie weer te voelen stromen worden je gewrichten weer soepeler en voel je meer gemak en lichtheid in je lichaam en geest terug komen.

Je leert bewust contact te maken met je lichaam en je ademhaling. Hierdoor ontstaat er een verbinding met je bewustzijn. Je leert aanvoelen wat wel en niet bij jou past en waar je grenzen liggen. In yoga gaat het er om dat jij je grenzen bewaakt en datgene doet wat goed voor jezelf is.

Het maakt voor de yogalessen niet uit of je beginner of ervaren bent. De houdingen en bewegingen worden op meerdere niveaus aangeboden, zodat je altijd leert binnen je eigen mogelijkheden.

Yoga ondersteunt je bij je reis naar binnen en is je reis naar binnen.

Meer weten lees dan ook de blogs:
– Hoe ontstaat de balans
– Yin yoga op en buiten de yoga mat

Individuele Yoga lessen

Het werken in een individuele les is een goede manier om te beginnen met yoga of het verbeteren van je yoga beoefening. Je maakt sneller vorderingen en alle aandacht is er voor jou.

Het is van groot belang om de grenzen en de behoeften van je lichaam te respecteren. In een individuele les heb ik de kans om je goed te observeren en te leren over je lichaam, intentie, sterktes en blokkades. Een individuele yoga les wordt helemaal afgestemd op jouw wensen.

Omdat de les één op één is sta jij centraal en wordt gewerkt aan de onderwerpen en klachten die jij belangrijk vindt. Dat kan van fysieke aard zijn – bv. rugklachten, op het emotionele vlak liggen – bv. angst of ademhalingsproblemen, maar kan ook op het spirituele vlak liggen – bv. waar wil je heen in je leven, waar liggen je krachten en uitdagingen en hoe kom ik daar waar ik zijn wil.

De individuele lessen kunnen in de vertrouwde omgeving van je huis of op locatie in Leeuwarden worden gegeven.

Maandag
Yin Yoga les
– in Leeuwarden –

17.30 – 18.30 uur

Locatie:
Yogacentrum Leeuwarden
Schrans 42, 8932 NE Leeuwarden

Praktische informatie
Lesserie, losse lessen en proeflessen

Op dit moment geef ik Hatha en Yin Yoga lessen binnen Yogacentrum Leeuwarden en Yoga Samtosa. Voor kosten en aanmeldingen kun je met hen contact opnemen.

Maandag
Hatha Yoga les
– in Leeuwarden –

18.45 – 19.45 uur
20.00 – 21.00 uur

Locatie:
Yogacentrum Leeuwarden
Schrans 42, 8932 NE Leeuwarden

Praktische Yogales informatie

  • Matjes en dekentjes zijn aanwezig, je mag altijd eigen spullen meenemen
  • Draag loszittende kleding
  • Zorg ervoor dat je geen volle maag hebt
  • Je kunt 10 min voor de les begint in de zaal, als de deur open is
  • Mobiele telefoons uit tijdens de les
  • Kom schoon en fris op de les

Dinsdag
Yin Yoga les
– in Leeuwarden –

20.30 – 21.30 uur
(start vanaf januari 2018)

Locatie:
Yogacentrum Leeuwarden
Schrans 42, 8932 NE Leeuwarden

 

Woensdag
Hatha Yoga les
– in Leeuwarden –

19.15 – 20.15 uur

Locatie:
Yoga Samtosa
Zuidvliet 145, 8921 GE Leeuwarden

Donderdag
Hatha Yoga les
– in Leeuwarden –

18.00 – 19.00 uur

Locatie:
Yoga Samtosa
Zuidvliet 145, 8921 GE Leeuwarden

Donderdag
Yin Yoga les
– in Leeuwarden –

19.15 – 20.30 uur

Locatie:
Yoga Samtosa
Zuidvliet 145, 8921 GE Leeuwarden

Individueel
Yoga les
– in (regio) Leeuwarden –

op afspraak

Kosten en informatie Individuele Yogales 

Soms zijn enkele individuele yogalessen al voldoende om inzicht en verbetering te verkrijgen. In overleg bespreken we je wensen en worden er persoonlijke lessen voor je gemaakt.

Een les duurt 75 min en kan bestaan uit verschillende yogastijlen, zoals Hatha, Chakra, Dru en Yin Yoga en meditaties. De kosten zijn €60,- per les inclusief voorbereiding.

Ook iets voor een vriend(in)? Deel het!

Send this to friend